Informatief huisbezoek.

 

Vorig jaar zag ik een op oproepje in een Huis-aan-Huisblaadje: ‘Vrijwilligers gezocht  om mensen  thuis te bezoeken voor een informatief gesprek’. Iedereen die dat jaar 75 werd (in Ouderkerk en Gouderak), zou dan bezocht worden om via een vraaggesprek  er achter te komen hoe de thuissituatie is en of er behoeft is aan aanvullende informatie.

Dat leek mij wel wat. Contact met mensen uit je dorp en op een zelf te bepalen tijd een huis bezoek afleggen en zo een steentje bijdrage aan de zorg maatschappij.

Die bezoekjes waren heel gezellig en je leert de mensen uit je dorp op een ander manier kennen. In de praktijk blijkt wel dat de meest 75 jarigen nog heel fit zijn en van alles ondernemen.  Ook zijn de meesten bekend op het internet en in staat om zelf dingen uit te zoeken mocht er iets nodig zijn. Maar met het boekje van de WON met informatie waren ze wel blij, zodat ze altijd de mogelijkheid hadden om daar nadere informatie in te vinden mocht het nodig zijn. Ik had toch wel het idee  dat ik nuttig bezig was en ga volgend jaar weer bij nieuwe 75 jarigen langs.

Informatief huisbezoek