Mijn naam is Micky van Houten, 50 jaar en woonachtig in Krimpen aan de Lek. Sinds mei 2014 ben ik vrijwilliger Thuis Administratie bij Stichting WON. Ik heb me als vrijwilliger bij Stichting WON aangemeld, nadat ik een advertentie in het Nederlek Nieuws zag staan. Daarin stond dat ze op zoek waren naar vrijwilligers die anderen konden helpen met hun financiële administratie. Aangezien ik ruim 20 jaar werkzaam ben geweest in de financiële dienstverlening, tijd over had en graag mensen wilde helpen, heb ik mij aangemeld.
Na een bijeenkomst waarin duidelijk werd gemaakt, wat van de vrijwilligers verwacht werd, ben ik gekoppeld aan een hulpvrager.

Al bijna 2 jaar ga ik om de 2/3 weken langs bij een meneer om zijn post door te nemen. We kijken samen wat weg kan, of waar actie op moet worden ondernomen. Alles wat weg kan, wordt netjes door hem op een stapeltje gelegd, waarna hij het later bij het oud papier doet. De post waar actie op moet worden ondernomen pakken we samen aan. Dit betreft regelmatig het invullen van formulieren. Vaak moet er stukken meegestuurd worden met de formulieren. Ik maak dan een foto van de stukken, print ze thuis uit en doe dan alles voor hem op de post. Dit gebeurt allemaal in onderling overleg. Terwijl we bezig zijn, wordt er aardig wat afgekletst en is het altijd heel gezellig. Aan het eind kijken we de bankrekening nog even na, of er geen gekke dingen zijn gebeurd.

Het komt ook voor dat ik tijdelijk iemand ga helpen. Dit kan zijn omdat iemand schulden heeft en zich bij de schuldhulpverlening wil aanmelden. Hiervoor is het nodig dat er een dossier wordt gemaakt van alle schulden. Dit kan voor sommige mensen een enorme klus zijn. Bijvoorbeeld omdat hun administratie niet op orde is en alles in één grote doos is gestopt. We gaan dan samen alles ordenen zodat er overzicht ontstaat. Regelmatig komt het voor dat men niet meer in staat is deze stap te zetten door alle problemen waarmee ze geconfronteerd worden. Samen stropen we dan de mouwen op, zetten onze schouders eronder, zodat we samen deze klus kunnen klaren.
Het is fijn om voor deze mensen, van betekenis te kunnen zijn.