Hoe werkt de vrijwilligersbank?

Op de vrijwilligersvacaturebank komt vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in de Krimpenerwaard bij elkaar. Zowel inwoners als organisaties kunnen hier een vraag of aanbod plaatsen. Zo komt u eenvoudig en laagdrempelig in contact met mensen en organisaties bij u in de buurt.
Hoe werkt het? Het is heel eenvoudig:

1. Meld u aan
Aanmelden gaat snel en eenvoudig! In 1 á 2 minuten bent u al actief op devrijwilligersbank.nl. Aanmelden is vrijblijvend, gratis én het vergroot de veiligheid en betrouwbaarheid van de vrijwilligersbank. Uw privacy wordt zo optimaal beschermd. U kunt er voor kiezen u aan te melden als vrager namens uzelf of een organisatie. Of u kunt zich aanmelden als vrijwilliger of organisatie. U krijgt een activeringsmail toegestuurd. Pas wanneer u via de mail akkoord gaat, kunt u gebruik maken van de vrijwilligersbank (controleer eventueel uw spam inbox!).

2. Vraag of aanbod plaatsen
Als u zich heeft aangemeld, kunt u eenvoudig een vraag (vrijwilligersvacature) of aanbod plaatsen. Zo kunnen geïnteresseerden contact met u opnemen. U kunt zo veel en zo vaak vragen plaatsen als u wilt. U kunt u zo gemakkelijk verschillende vragen plaatsen en bijhouden of u al een reactie gekregen heeft. Iedereen die zich aanmeldt krijgt een eigen pagina via Mijn vrijwilligersbank. Hier kunt u al uw berichten bijhouden, uw profiel wijzigen, instellingen bekijken en uw referenties bijhouden.
Organisaties kunnen een eigen organisatiepagina aanmaken, waarop de contactgegevens van de organisatie geplaatst kunnen worden. Ook het logo van uw organisatie kunt u hier uploaden. Als u dan een vraag of aanbod plaatst, is direct zichtbaar namens welke organisatie dit gebeurt.

3. Reageren op aanbod of vragen
Na uw aanmelding kunt u ook reageren op vragen van vrijwilligers of op vragen van organisaties. Bekijk het vragen overzicht en vind eenvoudig de vragen die passen bij uw interesses en wensen! Ziet u een vraag die u interesseert, dan kunt u gemakkelijk en snel contact opnemen door op de knop “Online aanmelden” te klikken.
Wellicht biedt uw organisatie ook vrijwillige diensten aan. Zet uw organisatie letterlijk en figuurlijk op de kaart door uw aanbod te plaatsen op de vrijwilligersbank. Zo komt vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in de Krimpenerwaard bij elkaar.

Contact via de vrijwilligersbank, en dan?
De vrijwilligersbank zorgt voor een veilige, betrouwbare en anonieme omgeving om online met elkaar in contact te komen. Wilt u de kennismaking voortzetten? Dat kan, u regelt dit simpelweg met elkaar. Tips nodig? Die kunt u ook terugvinden op onze site.

Vragen?
– U kunt voor (technische) vragen gerelateerd aan het gebruik van de website, (zoals aanmelden, plaatsen vragen, aanbod ets) contact opnemen met de helpdesk van de vrijwilligersbank via mail: info@stichtingwon.nl of bel: 0180 – 522 045.
– Heeft u inhoudelijke vragen zoals bijvoorbeeld over begeleiding bij het vinden van een vrijwilliger of het aanbieden van hulp. Neemt u dan contact op met een van de welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard (zie contact).