Hoe werkt de vrijwilligersbank?
Op de vrijwilligersvacaturebank komt vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in de Krimpenerwaard bij elkaar. Zowel inwoners als organisaties kunnen hier een vraag of aanbod plaatsen. Zo komt u eenvoudig en laagdrempelig in contact met mensen en organisaties bij u in de buurt. Hoe werkt het? Het is heel eenvoudig.
1. Meld uw organisatie aan
Aanmelden gaat snel en eenvoudig! In 1 á 2 minuten bent u al actief op devrijwilligersbank.nl. Aanmelden is vrijblijvend, gratis én het vergroot de veiligheid en betrouwbaarheid van de vrijwilligersbank. Uw privacy wordt zo optimaal beschermd. U krijgt na aanmelding een bevestigingsmail toegestuurd.
2. Vraag of aanbod plaatsen
Als u zich heeft aangemeld, kunt u eenvoudig vacatures plaatsen.
Vacatures worden door de vrijwilligersbank beoordeeld en na goedkeuring op de website geplaats. Zo kunnen geïnteresseerden contact met u opnemen. Iedere organisatie die zich aanmeldt krijgt een eigen pagina via Mijn vrijwilligersbank. Hier kunt u al uw berichten bijhouden, uw profiel wijzigen, instellingen bekijken en uw referenties bijhouden.
Tijdens aanmaken van een vacature worden er een aantal gegevens van uw organisatie en vacature gevraagd. Vergeet niet om bij een vacature te uploaden, zo valt uw vacature meer op.
3. Reageren op vacatures
Vrijwilligers kunnen online reageren op uw vacatures. U ontvangt deze reacties op het door u opgegeven e-mailadres.
Zo komt vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in de Krimpenerwaard bij elkaar.
Betrouwbaar en veilig
Overtuiging
Wij vinden het belangrijk dat het samenbrengen van vraag en aanbod op onze website op een veilige en betrouwbare manier gebeurt. Hier speelt u als gebruiker zelf een grote rol in.
Waar moet u zelf op letten?
Wanneer u als gebruiker met een andere gebruiker in contact komt, bent u zelf verantwoordelijk om dit contact op een prettige manier te laten verlopen. U bepaalt zelf of u met de andere gebruiker in contact wilt komen en of u een afspraak gaat plannen. Lees ook de speciaal door ons opgestelde tips.
Wij vragen onze gebruikers ook zich te houden aan de nettiquette; de algemene richtlijnen en gedragsregels voor het gebruik van internet. Houd ook online dezelfde omgangsvormen aan als in het gewone leven. Bijvoorbeeld: wanneer u een reactie krijgt, beantwoord deze dan ook weer. Ook als de reactie niet interessant of relevant is.
Wat doen wij?
Om de betrouwbaarheid en veiligheid te waarborgen zijn de volgende maatregelen opgesteld:
1. Aanmelden op www.devrijwilligersbank.nl is gratis en vrijblijvend.
Wanneer een gebruiker zich aanmeldt verifiëren wij of deze gebruiker een bestaand e-mail adres heeft. Er wordt een e-mailverificatie verstuurd waarmee het account te activeren is. Alle gebruikers hebben dus een bestaand e-mailadres.
2. Controle en moderatie
De vrijwilligersbank controleert alle geplaatste vragen, aanbod en alle conversaties. Bij activiteiten die niet voldoen aan onze algemene voorwaarden nemen wij contact op.
3. Helpdesk
Heeft u (lokale) vragen over bijvoorbeeld de organisatie achter de vrijwilligersbank Krimpenerwaard of heeft u ondersteuning nodig bij het vinden van een vrijwilliger, het vinden van vrijwilligerswerk of het plaatsen van een vraag? Neem dan contact met Stichting WelZijn Krimpenerwaard op 085 – 066 23 70.
4. Schending voorwaarden
Wanneer gebruikers zich niet gedragen volgens de opgestelde voorwaarden zal de vrijwilligersbank deze persoon waarschuwen en behouden wij ons het recht voor om de betreffende gebruiker van de website te verwijderen.
5. Aansprakelijkheid / verzekering
Wanneer u als vrijwilliger aan de slag gaat bij een organisatie, bent u in de Krimpenerwaard verzekerd voor de risico’s en aansprakelijkheden die komen kijken bij het uitvoeren van de taken.
De gemeente Krimpenerwaard heeft voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een collectieve verzekering afgesloten bij VNG. Zij zijn tijdens het uitoefenen van het vrijwilligerswerk automatisch verzekerd. De VNG Vrijwilligersverzekering verzekert vrijwilligers op het vlak van aansprakelijk en ongevallen. Veroorzaken vrijwilligers onbedoeld schade tijdens het vrijwilligerswerk? Of lopen ze letsel op? Dan kunnen zij aanspraak maken op de VNG Vrijwilligersverzekering.
Gaat u als vrijwilliger bij iemand thuis aan de slag? Neem dan contact op met uw eigen (aansprakelijkheid)verzekering. U kunt aangeven dat u vrijwilligerswerk bij een ander verricht en bent zo kosteloos verzekerd in deze situatie. Hetzelfde geldt voor diegene die de hulp ontvangt; ook hier is het aan te raden een melding te maken bij de verzekeringsinstelling. Zo bent u beiden verzekerd van een veilige situatie.
6. Disclaimer
Hoewel de uiterste zorg is nagestreefd ten aanzien van de inhoud van deze site, kan niet worden ingestaan voor eventuele fouten en onvolledigheden. De vrijwilligersbank aanvaardt daarvoor geen aansprakelijkheid. De vrijwilligersbank is tevens niet aansprakelijk voor de gevolgen en/of activiteiten die worden ondernomen op basis van deze site.
Vragen?
U kunt voor vragen gebruik maken van het contactformulier of bel:
Tel: 085 – 066 23 70