Ik ben bij de stichting WON terecht gekomen in het kader van mijn opleiding maatschappelijk werk & dienstverlening aan de Hogeschool Leiden.

Hiervoor moest ik in het eerste leerjaar een aantal uur vrijwilligerswerk doen. Zelf ben ik woonachtig in Lekkerkerk, dus voor mij was het één en één maakt samen twee. Ik heb via de WON met veel verschillende activiteiten mee kunnen draaien zoals vrijwilliger zijn bij het tabletcafé en het verzorgen van ziekenhuisvervoer.

Nu zit ik in het tweede jaar van mijn opleiding maar ben ik wel als vrijwilliger blijven hangen bij de stichting WON. Momenteel doe ik een maatjesproject, waarbij ik gedurende een aantal maanden aan iemand gekoppeld ben. Wekelijks leg ik een bezoek af, bouw ik een band op, ga ik het gesprek aan en ondersteun ik diegene waar mogelijk is.

Ik ervaar het werk als vrijwilliger bij de stichting WON als leerzaam, uitdagend, verantwoordelijk en vooral ook erg leuk. Iedereen heeft weer een ander verhaal en vergt een andere aanpak als dat nodig is. Een van de belangrijkste redenen waarom ik nu vrijwilliger ben is dat ik het mooi vind om iets voor iemand anders te kunnen betekenen. Het geeft mij een bepaalde voldoening wanneer ik ook maar een lach op het gezicht van iemand kan toveren, want soms zijn bepaalde situaties natuurlijk niet makkelijk en kunnen mensen erg in de knel zitten.

Marien Lebbink